Kameň Gua Sha je najlepší a najlacnejší facelift pre vašu pokožku

TA3/zm
2.6.2021 08:00

Čistejšia, mladšia i zdravšia pokožka použitím jediného produktu. To všetko skutočne dokáže kameň Gua Sha určený na masáž tváre. Spoznajte jeho výhody a naučte sa tie správne pohyby pre dokonalú pleť.

Kameň Gua Sha je najlepší a najlacnejší facelift pre vašu pokožku
Pexels/Polina Kovaleva

Prastará technika masáže tváre pomocou kameňa pochádza z Číny a okrem estetických benefitov prináša i zdravotné. Ak si pomocou Gua Sha budete jemne prechádzať konkrétne línie tváre, precvičíte si svaly na tvári, zmiernite ochabnutie spôsobené vekom, prekrvíte pokožku a získate jej lepší tonus. Stimulácia určitých bodov na tvári pomáha zároveň uvoľneniu toxínov a rozprúdeniu lymfy.

Čo všetko dokáže?

Benefitov tvárovej masáže je omnoho viac. V prvom rade má používanie Gua Sha kontúrovací efekt, zjemní línie tváre i drobné vrásky. Masírovanie zlepšuje i krvný obeh, na základe čoho vám z tváre zmiznú prípadné opuchy a uvoľní sa zadržiavaná voda. Stimulácia tvárových bodov má priaznivý dopad i na akné, keďže sa vylučujú z tela toxíny. Kruhy pod očami budú tiež minulosťou, lebo súvisia so slabou cirkuláciou krvi.

Ak si masáž pomocou tohto kameňa zamilujete, pokojne s aplikáciou prejdite aj mimo tváre. Výborne funguje i na krku, pleciach alebo odstráni celulitídu.

Kameň Gua Sha Pexels/Polina Kovaleva

Výber materiálu

Mnoho žien robí na úvod veľkú chybu, keď si zadovážia nekvalitnú masážnu pomôcku. Tvar kameňa je len polovicou úspechu. Druhá tkvie v zvolenom materiály. Umelohmotné náhrady neurobia taký efekt, ako prírodné kamene. Odporúča sa najmä ametyst či ruženín, ktoré účinkujú už len tým, že pokožke dodávajú prirodzený chlad.

Oproti známejším valčekom na tvár má Gua Sha tú výhodu, že je tlak pri masáži silnejší. Oveľa jednoduchšia je pri kameni aj kontrola pohybov.  

Masáž Gua Sha Instagram/artiana_skin

Pravidlá masáže

Na to, aby ste dosiahli pozitívne výsledky, musíte dodržať niekoľko pravidiel. Pleť masírujte zásadne vyčistenú a po aplikácii oleja, aby sa kameň dobre kĺzal. Gua Sha držte v ruke v 15-stupňovom uhle, teda takmer na plocho.

Vo všeobecnosti platí, že línie ťaháte zdola nahor, teda od krku smerom k čelu. A následne od stredu tváre smerom von, čiže od nosa k lícam.     

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok