Vlasy potrebujú v lete extra starostlivosť. Zničiť ich môže aj nevhodný účes

TA3/zm
1.6.2021 16:00

Prichádzajúce teplé počasie dáva zabrať i našim vlasom. Aby ste po lete neľutovali, čo vám z vašej koruny krásy ostalo, doprajte im špeciálne prípravky, domáce masky aj menej fénovania.

Vlasy potrebujú v lete extra starostlivosť. Zničiť ich môže aj nevhodný účes
Pexels/Garon Piceli

Slnečné lúče, mokré vlasy, prípadne soľ z mora vysušujú ženské vlasy natoľko, že po lete sa mnohé čudujeme, prečo máme polovicu hrivy polámanú. Ak sa štruktúra vlasu naruší, uzdravuje sa veľmi dlho, preto sa oplatí venovať čas starostlivosti ešte pred letom.

UV filter pre vlasy

Tak ako naša pokožka v lete potrebuje opaľovací krém, aby sa nespálila, rovnako vlasy privítajú ochrannú bariéru v podobe vhodne zvolenej kozmetiky. Najjednoduchším krokom je pozrieť si na letné mesiace celkom nové vlasové výrobky, ktoré budú mať označenú ochranu proti UVA a a UVB žiareniu. Ak sa však nechystáte vymeniť pol kúpeľne novou kozmetikou, používajte správne aspoň tú, čo už doma máte.

Keďže sa vlasy v lete extrémne vysušujú a v dôsledku toho lámu, najjednoduchšie im dodáte hydratáciu a ochrannú bariéru v podobe používania kondicionéru po každom umytí.

Doprajte vlasom masky

Vhodné je v letnom období používať aspoň raz týždenne masky a zábaly, ktoré upravia štruktúru vlasov a celkovo ich posilnia pred nepriaznivými vplyvmi počasia. V obchodoch hľadajte regeneračné masky, ale vystačíte si aj s domácimi kúrami. Najznámejšie sú olejové masky, ktoré vlasom dodajú pružnosť. Vašej hrive dobre padne aj zábal z vajíčok, ktorý má všestranné zameranie a je vhodný pre všetky typy vlasov. Treťou, menej známou domácou maskou, je banánová. Tá slúži na hydratáciu a zabraňuje tiež štiepeniu.

Vynechajte fény a kulmy

Počas leta by ste sa mali vyvarovať nadmernej záťaži vlasov, ktorú im, bezpochyby, spôsobuje časté fénovanie, kulmovanie či žehlenie. Horúcich vplyvov z vonku už majú dosť aj bez ich použitia. Ak je to možné, nechávajte vlasy voľne vyschnúť a voľte účesy, ktoré nepotrebujú pri úprave použitie horúcich nástrojov. Ak sa už fénovať, môžete použiť malý trik. Na záver prepnite prúdenie vzduchu na studené, čím štruktúru vlasu uzavriete a budete sa menej štiepiť.

Mokré vlasy

Kúpanie patrí neodmysliteľne k letu. Možno patríte medzi ženy, ktoré si dokážu zaplávať bez toho, aby si namočili hlavu. No ak máte vlasy mokré neustále, trpia ešte viac. V prvom rade pozor, aby ste  vlasy nadmerne nezaťažovali vy samy tým, že ich budete mať v príliš tesnom drdole. Určite si vlasy môžete prichytiť, ide o to, aby gumička alebo štipec zbytočne mechanicky nedráždili vlasy. Preto si urobte jeden pevný účes, ktorý vám vydrží a nebudete musieť mokré vlasy znova a znova stáčať a trieť.

Špecialitou je morská voda s obsahom soli,  ktorá extrémne dehydruje. Preto by ste si po každom kúpaní mali dôkladne umyť vlasy ľahkým šampónom.         

V letnom období je vhodné používať aspoň raz týždenne masky a zábaly na vlasy, ktoré upravia ich štruktúru a celkovo ich posilnia pred nepriaznivými vplyvmi počasia.

Témy: Maska
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok