Tak takto?!: Možno rozdielne zaobchádzať so zaočkovanými a nezaočkovanými?

31.5.2021 09:09

Výhody pre očkovaných proti Covidu-19 a obmedzenia pre neočkovaných sú čoraz častejšie témou diskusií o ďalšom nastavení pravidiel v bežnom živote počas pandémie. Politici hľadajú riešenia, či by štát nejakým spôsobom mal obmedzovať, alebo naopak, zvýhodňovať občanov, ktorí sa rozhodli zaočkovať, či neočkovať.

USA napredujú v očkovaní.
TASR/AP (ilu)

Politik Ondrej Dostál (SaS) si dokonca myslí, že očkovanie by malo byť povinné a za nedodržanie povinnosti by sa mali ukladať sankcie. Jeho stranícka kolegyňa Jana Bittó Cigániková stojí na opačnom konci spektra s názorom, že štát by zákonmi a nariadeniami nemal zvýhodňovať či znevýhodňovať občanov podľa toho, či sú, alebo nie sú zaočkovaní.

Právnici upozorňujú, že rozdielne zaobchádzanie napĺňa znaky diskriminačného konania. Medzi zvýhodňovaním zaočkovaných obyvateľov a diskrimináciou nezaočkovaných je veľmi tenká hranica.

Témou dnešnej relácie Tak takto?! o 12:30 bude očkovanie a jeho právne aspekty. Hostkou Anky Žitnej bude bývalá zástupkyňa Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva, právnička Marica Pirošíková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok