Kto je za únikom informácií? Kéry poprel, že by obsah správy o SIS vyniesol Smer

TA3 TASR
30.5.2021 15:44

Opozičný poslanec Marián Kéry poprel, že by sa obsah správy o stretnutí v SIS dostal na verejnosť cez stranu Smer-SD. Nezaradený poslanec Erik Tomáš z mimoparlamentného Hlasu-SD si myslí, že verejnosť by sa mala dozvedieť to, čo sa dozvedeli poslanci počas čítania správy. Uviedli to v našej diskusnej relácii V politike.

20210530_v_politike_6.jpg
TA3

Správa hovorí podľa opozície o tom, že na polícii a prokuratúre existuje organizovaná skupina ľudí, ktorá manipulovaním svedkov a využívaním tzv. univerzálnych svedkov ovplyvňuje trestné konania. Tí sú pripravení podľa Tomáša povedať "čokoľvek na kohokoľvek", čo ovplyvňuje trestné konania.

Kéry žiada prepustiť ľudí, ktorí sú podľa jeho tvrdení nevinne držaní vo väzbe na základe výpovedí kajúcnikov. Tomáš verí, že orgány činné v trestnom konaní už na základe tejto správy konajú. Tvrdí, že správa sa týkala štyroch medializovaných káuz.

Poslanec Kristián Čekovský vníma únik informácií ako hru ľudí, ktorým vyhovuje spochybňovanie práce polície a vyšetrovacích orgánov. Podstatou stretnutia v SIS podľa neho bolo zamedziť mareniu spravodlivosti v štáte. Ak by to nebolo protizákonné, nemal by problém so zverejnením obsahu správy.

Anna Zemanová tvrdí, že poslanci nevedia, akého obdobia sa správa týkala a ani akých konaní. Ak sa správa SIS dostala von, ide o trestný čin. Podľa jej slov je na mieste pýtať sa, ako k tomu mohlo dôjsť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok