Cez víkend budú druhou dávkou AstraZenecy očkovať aj v Námestove

TA3 TASR
28.5.2021 19:13

Preočkovanie druhou dávkou vakcíny od AstraZenecy sa tento víkend (29. - 30. 5.) opäť uskutoční aj v Námestove. Na sociálnej sieti o tom informovala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

očkovanie žena 1140px
TASR/AP (ilu)

"Aj keď sa zdalo, že problém bol minulý víkend vyriešený, opätovne sa k nám dostali nespokojné reakcie obyvateľov okresu Námestovo, najmä tých starších, že musia vycestovať za druhou dávkou do Ružomberka či Liptovského Mikuláša. Opätovne sme oslovovali Národné centrum zdravotníckych informácií, ktoré zodpovedá za objednávanie očkovaných. Dohodli sme s nimi, že preočkovanie presmerujú do polikliniky v Námestove," uviedla Jurinová.

Predsedníčka ŽSK dodala, že vakcín od AstraZenecy sú malé množstvá, preto sa nimi prestalo očkovať vo všetkých očkovacích centrách. Očkuje sa iba druhá dávka, a to v žilinskom veľkokapacitnom očkovacom centre, vojenskej nemocnici v Ružomberku, Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši a Hornooravskej nemocnici v Trstenej. "Našou snahou bolo presmerovanie doočkovania i do okresu Námestovo, čo sa podarilo. Verím, že nasledujúci víkend dôjde k bezproblémovému doočkovaniu druhou dávkou v Námestove," podotkla.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok