Vyberte si plavky podľa typu postavy a zamaskujte svoje nedostatky

TA3/zm
30.5.2021 10:00

Nájsť perfektne sadnúce plavky je hotová veda. Aby ste pri vyberaní nestrávili hodiny, zamerajte sa na strihy, farby či potlače, ktoré budú korešpondovať s vašimi krivkami. Zminimalizujete tak čas strávený v kabínke a ušetríte si nervy.

Vyberte si plavky podľa typu postavy a zamaskujte svoje nedostatky
Sinsay

Oblé brucho, široké boky či veľké prsia. Ak nemáte postavu modelky, môže byť pre vás výber tých správnych plaviek každoročnou nočnou morou. Pritom stačí poznať pár pravidiel, ktoré súvisia s vašimi proporciami a po polovici modelov už ani nesiahnete. Naopak, budete si vyberať také plavky, ktoré potlačia nedostatky a vyzdvihnú prednosti.

Oblé bruško

Jeden z častých problémov žien je vykúkajúce bruško, ktoré najčastejšie maskujeme v celých plavkách. Nie je to však jediná možnosť a vzdávať sa nemusíte ani dvojdielnych. Ideálne plavkové riešenie pre vás je retro! Nohavičky s vyšším pásom, aké sa nosili v päťdesiatych rokoch, vás opticky zoštíhlia. Perfektným trikom je tiež nájsť spodný diel s našitým pásom či opaskom v jasnej farbe. Optický predel odpúta pozornosť a krásne skryje prípadné tukové zásoby.  Sústrediť sa nemusíte len na spodok, ale pohrať sa dá i s vrchom plaviek. Dobre sa môžete cítiť v modely zvanom tankini, ktorý má namiesto podprsenky tielko. 

Široké boky

Dvojdielne plavky vlastní snáď každá žena akejkoľvek postavy, no v prípade väčších bokov sú nutnosťou. Strih aj farba dokážu vyrovnať pomer pŕs a bokov. V hornej časti si pridajte objem volánmi, strapcami či inými aplikáciami. Dovoliť si môžete i výrazné farby, ktoré budú pútať pozornosť a odklonia ju od kritickej spodnej partie. Čo sa týka plavkových nohavičiek, siahajte po type so šnúrkami. Narozdiel od klasického strihu, ktorý vám môže vytvoriť „kypiace krivky“, šnúrky zatiahnete len natoľko, aby sa zbytočne nezarezávali do bokov.

Veľké prsia

Tieto proporcie vás síce nemusia trápiť, ale vybrať si strih plaviek, v ktorom by ste sa cítili komfortne a najmä isto, je pri veľkých prsiach tiež téma. Základom sú širšie ramienka, ktoré by váhu vašich predností uniesli. Tiež si starostlivo vyberajte zapínanie. Oproti nestabilnému šnurovaniu je lepšou voľbou klasický háčik. Ak siahate po jednodielnych plavkách, všité kostice či košíky dokážu zázrak a odľahčia aj chrbtici.

Chlapčenská postava

Okrem kyprých kriviek niektoré dámy trápi aj ich nedostatok. Takzvaná chlapčenský postava s malými prsiami a bez bokov potrebuje dodať obliny. Službu vám urobí riasenie alebo volány, pokojne v hornej i spodnej časti tela. V prípade celých plaviek sa popozerajte po modely monokiny, ktorý má prestrih v oblasti bruška a opticky vytvára na postave krivky.

Vhodná farba a vzor

V rámci strihu sa už ako-tak orientujete, ale celkový dojem v plavkách neovplyvňuje len postava. Zle zvolená farba môže rovnako spôsobiť, že sa pri vode nemusíte cítiť práve atraktívne. Každej pokožke pristane niečo iné a existuje jednoduché pravidlo – tým je kontrast. Tmavá kožka si môže dovoliť bledé a jasné odtiene plaviek. Naopak, dámy s bledou kožou by zas mali siahnuť po tmavších farbách. Plnším krivkám pristanú jednofarebné plavky, a ak už túžite po vzore, nech je rozhodne veľký. Drobné potlače by vám pridávali kilá, a to si môžu dovoliť, naopak, veľmi štíhle dámy.

Témy: plavky
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok