Mužská nevera súvisí s vekom. Kritické sú dve životné etapy, tvrdia odborníci

TA3/zm
28.5.2021 08:00

Je mnoho faktorov, kvôli ktorým muži podvádzajú. Svoju rolu v tom vak môže zohrávať aj vek! Aspoň to tvrdia psychológovia, ktorí vedia, že aj pre chlapov sú určité roky kritické, čo ich môže dohnať až do náručia inej ženy.

Odhaľte neverníka podľa dátumu narodenia. Odborníci varujú pred mužmi v určitom veku
Pixabay/Tumisu

Podvádzajú najviac muži, na ktorých by ste to vôbec nepovedali. No ak sa zameriate na krízy, ktoré v súvislosti s vekom prežívajú nielen ženy, ale aj páni, dokážete záletníka vopred odhadnúť.

Vek končiaci na 9

Vždy, keď sa chlap blíži k okrúhlym narodeninám, chce si ešte niečo dokázať. Pred tridsiatkou, že sa ešte nemusí viazať. Pred štyridsiatkou, že na to ešte má. A tak ďalej. Preto je podľa istej internetovej zoznamky, ktorá robila v rámci databázy svojich klientov prieskum o nevere, u mužov kritický vek 29, 39, 49, ale aj 59 rokov.

Najkritickejšie je vraj jubileum nasledujúce pár rokov po svadbe. Stereotyp, ktorý vtedy zavládne vo vzťahu, v kombinácii s blížiacim sa narodeninovým míľnikom je dosť veľká záťaž na psychiku. Aspoň to tvrdí 39% chlapov, ktorí si z týchto dôvodov išli dokazovať mužnosť do cudzej postele.  

Kristove roky aj druhá puberta

Z iného uhla pohľadu by sa dalo hovoriť len o dvoch zásadných životných obdobiach, kedy sú muži náchylnejší na podvádzanie. Prvým krízovým momentom je tridsaťtrojka, keď si chlap uvedomí, že už má stabilný vzťah, bez ohľadu na svadbu. Ak sa dotyčný bojí záväzku, alebo sa zľakne prichádzajúceho stereotypu, môže ho k nevere viesť potreba užiť si ešte raz niekde inde ako doma. V tomto veku ide zvyčajne o jednorazové záležitosti, nie o paralelný vzťah.

Naopak, na dve strany to obvykle ťahajú päťdesiatnici, ktorí sú druhou rizikovou skupinou neverníkov. Neprekvapí vás, že je za tým kríza stredného veku. A práve preto býva milenka spravidla mladšia od manželky. Málokedy ide o známosť na jednu noc, častejší je dlhodobý vzťah s oboma ženami súčasne.   

Najkritickejšie je vraj jubileum nasledujúce pár rokov po svadbe. Stereotyp, ktorý vtedy zavládne vo vzťahu, v kombinácii s blížiacim sa narodeninovým míľnikom je dosť veľká záťaž na psychiku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok