Konečne na slobode. Moniku Jankovskú prepustili z väzby

TA3
26.5.2021 15:02

Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú v stredu prepustili z väzby na slobodu. Podľa informácií televízie TA3 Jankovská podstúpila výstupnú zdravotnú prehliadku, po ktorej bola prepustená z výkonu väzby z väzenskej nemocnice v Trenčíne.

O prepustení bývalej štátnej tajomníčky rozhodol podľa informácií televízie TA3 prokurátor, ktorý dozoruje kauzu Fatima. Dôvody pominuli, keď v utorok vyšetrovateľ vypočul posledného svedka v tejto kauze.

Z Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne ju prepustili v stredu krátko po 15.00 h. Ako informoval jej obhajca Peter Erdös, dozorový prokurátor vydal príkaz na prepustenie jeho klientky z väzby, keďže pominuli dôvody kolúznej väzby. „Ďalší postup závisí od jej zdravotného stavu, jej pobyt vo väzenskej nemocnici mal svoj dôvod. Vo štvrtok (27. 5.) nás čaká v prvom rade inštalácia elektronického náramku, ktorý má moja klientka nariadený v inej trestnej veci. Následne sa bude musieť podrobiť ďalším vyšetreniam, ktoré rozhodnú o tom, ako bude ďalej pokračovať jej liečba, či ambulantnou formou, alebo to bude vyžadovať ústavnú starostlivosť,“ skonštatoval Erdös.

Bývalá sudkyňa bola vo väzbe od marca 2020, keď ju zadržali počas akcie Búrka. Spolu s ňou skončilo v putách ďalších dvanásť sudcov. Po pokuse o samovraždu vo februári tohto roku previezli Jankovskú do väzenskej nemocnice v Trenčíne.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok