Švédi prevalcovali Švajčiarov, tí sa nezmohli ani na jeden gól

TA3 TASR
25.5.2021 22:34

Hokejisti Švédska si na MS v Rige pripísali prvé víťazstvo. V utorkovom zápase v A-skupine deklasovali Švajčiarsko 7:0 a odpútali sa z posledného miesta tabuľky.Helvéti odohrajú ďalší zápas na šampionáte vo štvrtok po dni voľna proti Slovensku (15.15 h), Švédi sa v rovnaký deň stretnú o 19.15 s výberom Česka.

Švédi prevalcovali Švajčiarov, tí sa nezmohli ani na jeden gól
TASR/AP

Švajčiarsko - Švédsko 0:7  (0:2, 0:2, 0:3)


Góly: 9. Frödén (Pilut, Nygren), 10. A. Kempe (Tömmernes, Lundkvist), 23. Olofsson (Lundkvist), 31. Frödén (Wingerli, Dahlbeck), 42. Nygren (Rakell, A. Kempe), 48. Lundkvist (A. Kempe, Tömmernes), 51. Tömmernes (Frödén, Lundkvist)

Rozhodovali: Gofman (Rus.), Sidorenko – Goljak (obaja Biel.), Šalagin (Rus.)

Švajčiarsko: Genoni (31. Nyffeler) – Untersander, Moser, Diaz, Geisser, Heldner, Alatalo, Loeffel, Müller – Meier, Hischier, Ambühl – Simion, Corvi, Hofmann – Andrighetto, Kurashev, Rod – Praplan, Bertschy, Scherwey

Švédsko: Reideborn – Lundkvist, Tömmernes, Pudas, Pilut, Lööv, Dahlbeck, Nygren – Rakell, Lindholm, Lindberg – Rasmussen, A. Kempe, M. Kempe – Olofsson, Lundeström, Sörensen – Friberg, Wingerli, Frödén

Severania sa presadili hneď na začiatku

Švédi si pred duelom boli vedomí, že by im po dvoch prehrách ďalší neúspech poriadne skomplikoval situáciu na turnaji. Švajčiari napriek tomu začali svižne, ale úvodnú prevahu gólovo nevyjadrili. Naopak, severania sa presadili dvakrát v rozmedzí minúty a pol.

Frödén výborne tečoval strelu Piluta a Adrian Kempe prekvapil brankára Genoniho z diaľky. Aj druhá dvadsaťminútovka vyšla omnoho lepšie Švédom. Strelecká aktivita bola vyrovnaná, ale najskôr zúročil presilovú hru Olofsson a potom opäť Frödén strelil štvrtý gól. Po ňom nahradil vo švajčiarskej bránke neistého Genoniho náhradník Nyffeler.

Nezmohli sa na nič

Švajčiari chceli v treťom dejstve aspoň zdramatizovať zápas, ale Nygren už po 78 sekundách pridal piaty gól. Reideborn potom zlikvidoval nájazd Hofmanna, ale v 48. minúte sa na opačnom konci klziska presadil strelou od modrej čiary Lundkvist. Skóre zápasu stanovil Tömmernes, po jeho góle sa už Helvéti na nič nezmohli.

V tomto zápase Švédi ukázali skvelú efektivitu, prehra bola pre Švajčiarov veľmi krutá. Brankár Adam Reideborn nepustil za svoj chrbát ani jednu z 28 striel súpera a zaslúžene ho vyhlásili za najlepšieho Švéda v stretnutí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok