Favorizovaných Dánov nečakane potrápili Briti. O víťazovi rozhodlo až predĺženie

TA3 TASR
25.5.2021 18:07

Hokejisti Dánska si na MS v Rige pripísali druhé víťazstvo. V utorkovom zápase v "slovenskej" A-skupine zdolali Veľkú Britániu 3:2 po predĺžení a na konte majú 6 bodov. O triumfe Dánov rozhodol 25 sekúnd pred koncom predĺženia Markus Lauridsen. Dáni odohrajú svoj štvrtý zápas na šampionáte v stredu s Ruskom (15.15 h), Briti sa v rovnaký deň stretnú o 19.15 s Bieloruskom.

Favorizovaných Dánov nečakane potrápili Briti. O víťazovi rozhodlo až predĺženie
TASR/AP

Veľká Británia - Dánsko 2:3 pp (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 3. O'Connor (D. Phillips, Dowd), 57. Hammond (Lake) – 11. Jakobsen (Nicklas Jensen, Boedker), 14. Nicklas Jensen (M. Lauridsen, Boedker), 65. M. Lauridsen (Nicklas Jensen)

Rozhodovali: Sternat (Rak.), Tscherrig – Obwegeser (obaja Švajč.), Merten (Nem.),

Veľká Británia: Bowns – Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Swindlehurst, Clements, Jones – Davies, Myers, J. Phillips – Kirk, Connolly, Dowd – Perlini, Hammond, Lake – Venus, Betteridge, Long

Dánsko: Dahm – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, O. Lauridsen, Kristensen, Bruggisser – Nicklas Jensen, Jakobsen, Boedker – Storm, Jesper Jensen, Hardt – True, From, Olesen – Andersen, Madsen, Poulsen – Meyer

Briti nebezpeční v zakončení

Ako prví šli do vedenia Briti, keď sa v 3. minúte zápasu presadil Ben O'Connor skrytou strelou od modrej čiary. Vyrovnanie prišlo po polovici tretiny zásluhou Juliana Jakobsena a vývoj na dánsku stranu potom preklopil v presilovej hre Nicklas Jensen. Dáni boli v úvodnom dejstve jasne lepším tímom, ale v prostrednej časti sa Briti zlepšili.

Hrala sa vyrovnaná partia, niekoľkokrát sa predviedli obaja brankári. Hráči Veľkej Británie boli na rozdiel od prvej tretiny oveľa nebezpečnejší v zakončení, Dáni mali čo robiť, aby udržali svoj náskok. Šesť minút pred koncom mohol vyrovnať Perlini, ale ani nadvakrát neprekonal Dahma. V 57. minúte však vymyslel peknú akciu Lake a Hammond poslal puk medzi Dahmove betóny. V predĺžení mali Dáni hru pod kontrolou, ale húževnatého súpera zlomili až v presilovej hre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok