Britský premiér sa bude tretíkrát ženiť, s partnerkou čakali kvôli pandémii

TA3 TASR
24.5.2021 15:37

Svadba britského premiéra Borisa Johnsona a jeho snúbenice Carrie Symondsovej sa uskutoční 30. júla 2022. Dvojica, ktorá je zasnúbená už od roku 2019, musela svadobné prípravy odložiť z dôvodu pandémie. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na denník The Sun.

Britský premiér sa bude tretíkrát ženiť, s partnerkou čakali kvôli pandémii
TASR/AP

Johnson sa stane po expremiérovi Robertovi Jenkinsonovi len druhým predsedom britskej vlády, ktorý uzavrel manželský zväzok počas výkonu svojej funkcie. Johnson (56) sa v roku 2019 stal prvým premiérom žijúcim na londýnskej Downing Street s partnerkou, ktorá ešte nie je jeho zákonitou manželkou.

boris_0a14036f-ab86-a491.jpg

Johnsonovi a 33-ročnej Symondsovej, bývalej šéfke tlačového oddelenia Konzervatívnej strany, sa vlani v apríli narodil syn Wilfred Lawrie Nicholas Johnson. Premiéra len niekoľko týždňov predtým prepustili z oddelenia intenzívnej starostlivosti, kde sa zotavoval z vážneho priebehu ochorenia Covid-19.

Johnson bol predtým ženatý už dvakrát: jeho prvou manželkou bola Allegra Mostynová-Owenová a so svojou druhou manželkou, právničkou Marinou Wheelerovou, s ktorou sa rozišli v roku 2018, ale definitívne sa rozviedli až vlani v novembri, má štyri deti – dvoch synov a dve dcéry. Údajne má tiež dcéru z mimomanželského pomeru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok