Korčok odletel do Izraela, s diplomatmi rieši zastavenie bojov

TA3 TASR
20.5.2021 08:22

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok je na pracovnej ceste v Izraeli. Rokuje tam o deeskalácii napätia, zastavení bojov a obnovení politického dialógu medzi Izraelom a Palestínčanmi. Na stretnutie ho pozval jeho izraelský partner Gabriel Aškenazi. Spolu s Korčokom vo štvrtok Izrael navštívili aj ministri zahraničných vecí Česka a Nemecka.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok odcestoval vo štvrtok 20. mája v skorých ranných hodinách do Izraela na pozvanie izraelského ministra zahraničných vecí Gabriela Aškenaziho. Pracovné stretnutie sa sústredí na bezodkladnú deeskaláciu, zastavenie bojov a obnovenie politického dialógu medzi Izraelom a Palestínčanmi. V stredu večer o tom informoval Komunikačný odbor slovenského ministerstva.

"Slovensko-izraelské vzťahy sú na veľmi dobrej úrovni, čoho potvrdením je aj pozvanie od ministra zahraničných vecí Gabriela Aškenaziho na rokovania do Izraela. Pozvanie som prijal, pretože si uvedomujem dôležitosť diplomacie v napätých situáciách, ktorej sme svedkom v súčasnom konflikte," uviedol minister Korčok v oznámení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok