Hladiny niektorých riek stúpli, naďalej hrozia povodne

TA3 TASR
19.5.2021 22:35

Po výdatných zrážkach, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli územie Slovenska, pretrváva aj v stredu večer na mnohých miestach severného, stredného a východného Slovenska naďalej najvyšší stupeň povodňovej aktivity. Informoval o tom hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák.

Hladiny niektorých riek stúpli, naďalej hrozia povodne
TASR/Lukáš Grinaj

Správca vodných tokov mal počas dňa v teréne 160 vodohospodárov, ktorí vykonávali záchranné a zabezpečovacie práce po povodni, 70 kusov techniky, pričom bolo použitých 85 ton lomového kameňa, 1000 vriec a 20 ton piesku. "Vzhľadom na zvýšené vodné stavy nebolo zatiaľ možné určiť presný rozsah povodňových škôd a rozsah zabezpečovacích prác, ktoré už správca toku vykonáva tam, kde voda opadla," priblížil Bocák.

Na severnom a na časti stredného Slovenska zaznamenal SVP počas stredy mierny pokles až pokles prítokov. Tretí stupeň SPA však pretrváva na riekach v obciach Nadlice (vodný tok Bebrava), Nitrianska Streda (vodný tok Nitra), Vieska nad Žitavou (vodný tok Žitava), Podsuchá (vodný tok Revúca), Hubová (vodný tok Lánový), Ivančiná (vodný tok Turiec) a v miestnej časti Rajeckých Teplíc Poluvsie (vodný tok Rajčanka). Výstraha platí aj v obci Liptovské Revúce na vodnom toku Revúca, v obci Vyšný Kubín na vodnom toku Leštinský, v obci Liptovský Ján a v obci Liptovská Lúžna na vodnom toku Lúžianka.

Tretí stupeň SPA je vyhlásený v Banskej Bystrici na vodnom toku Hron, v Môťovej na rieke Slatina. Najvyšší povodňový stupeň platí naďalej aj v obciach Tajov, Lieskovec, Ľuboriečka a Rudno nad Hronom. Na východnom Slovensku SVP počas stredy zaznamenal vzostup niektorých vodných hladín. Tretí stupeň SPA platí v obciach Kechnec, Nižné Repáše, Petrovany, Nižná Hutka, Čičava, Lúčka, Bzenov, Šarišské Sokolovce, Beniakovce a Bodovce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok