NAKA zadržala osem ľudí pre korupciu, medzi nimi je opäť Kvietik

TA3 TASR
19.5.2021 15:37

Policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so Slovenským pozemkovým fondom. Potvrdil to Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

"Ide o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," dodal Slivka. Podľa televízie Markíza by medzi zadržanými mal byť aj finančník Martin Kvietik.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR podľa hovorcu Daniela Hrežíka zatiaľ nemá bližšie informácie a ani mená osôb, ktorých sa predmetná záležitosť dotýka. Slovenský pozemkový fond ako inštitúcia podľa neho koná samostatne, dianie vo fonde však agrorezort rozhodne zaujíma.

"Orgány činné v trestnom konaní majú našu podporu a plnú dôveru v to, že očistia túto krajinu od nekalých praktík a korupcie, voči ktorej má vedenie MPRV SR nulovú toleranciu," podčiarkol hovorca agrorezortu.

"Veríme preto, že činnosť NAKA je opodstatnená a ministerstvo, ako aj verejnosť sa dozvedia bližšie informácie hneď, ako to bude možné," dodal Hrežík.

Finančník Martin Kvietik bol opätovne zadržaný Národnou kriminálnou agentúrou a aktuálne s ním prebieha výsluch. Potvrdil to jeho obhajca Dušan Ivan s tým, že jeho klient nové obvinenia odmieta.

"Som na výsluchoch spoluobvinených Martina K. v novej veci. Ide o údajnú korupciu na Slovenskom pozemkovom fonde," uviedol obhajca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok