Sulík vyzval Matoviča, aby uvoľnil peniaze pre subjekty z kultúry

TA3 TASR
19.5.2021 14:14

Ministerstvo financií má už tri týždne k dispozícii podpísané zmluvy s úspešnými žiadateľmi v dotačnej výzve ministerstva hospodárstva pre subjekty pôsobiace v oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu. Oznámil to po rokovaní vlády šéf MH Richard Sulík, ktorý zároveň vyzval ministra financií Igora Matoviča, aby zazmluvnené prostriedky uvoľnil.

Sulík vyzval Matoviča, aby uvoľnil peniaze pre subjekty z kultúry
TASR/Jaroslav Novák

"Tri týždne tí, ktorí to potrebujú, čakajú na vyplatenie.  Pán minister sa k tomu možno ešte nestihol dostať medzi svojimi cestami do Budapešti, Moskvy a Pittsburghu. Vyzývam ho, aby tak urobil a peniaze sa dostali tam, kde majú ísť," zdôraznil Sulík.

Zároveň sa ohradil, aby tieto zdroje boli prostriedkom boja medzi ním a Matovičom v prípade témy navýšenia štátneho rozpočtu, s ktorým liberáli v predloženej podobe nesúhlasia. Nechcel však reagovať na osobné útoky Matoviča. Bývalý premiér aj v stredu pred rokovaním vlády adresoval niekoľko ostrých výrazov smerom k Sulíkovi.

K téme sa vyjadril aj mimoparlamentný Hlas-SD. Exministerka kultúry SR Ľubica Laššáková vyzvala svoju nástupkyňu na poste Natáliu Milanovú, aby aktívne vstúpila do politického sporu medzi ministerstvom hospodárstva a financií. „Súčasná ministerka nečinne pozerá na to, ako v tomto konflikte uviazlo šesť miliónov eur, na ktoré čakajú ľudia v kultúre. Táto pasivita Milanovej je neospravedlniteľná a ukazuje v plnej nahote jej nezáujem o život ľudí, ktorí sa ocitli v sociálne ťažkej situácii," uviedla Laššáková.

Milanová: Okolo niektorých otázok sú v koalícii nejasnosti

Ministerka kultúry po rokovaní vlády uviedla, že cieľom "každého je vyplatiť peniaze určené na pomoc". Priznáva, že v súčasnosti sú okolo niektorých otázok v koalícii nejasnosti. "Nebudem ale vynášať súdy, či máme alebo nemáme problém, verím, že to bude vyriešené, " uviedla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok