Matovič o Sulíkovom návrhu k rozpočtu: Ide o bezcit a antisociálny prístup

TA3 TASR
18.5.2021 17:43

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) kritizuje konanie koaličnej SaS, ktorá presadzuje menšie zvyšovanie výdavkov v štátnom rozpočte. Podľa Matoviča chce Sulík šetriť na ľuďoch a podnikateľoch a robí si z nich rukojemníkov.

Matovič o Sulíkovom návrhu k rozpočtu: Ide o bezcit a antisociálny prístup
TASR/Pavol Zachar (ilu)

Matovič konkretizoval štrnásť položiek v štátnom rozpočte, v ktorých podľa neho koaličná SaS tvrdí, že rezort financií mrhá finančné prostriedky. Podľa Matoviča sú medzi nimi hlavne položky, ktoré majú pomôcť nahradiť výpadky v súvislosti s covidom.

Podľa ministra financií ide zo strany SaS o bezcit a antisociálny prístup k ľuďom. "Je to mimoriadne nezodpovedné a amatérske. Veľmi ma to mrzí. Takto si brať rukojemníkov, či ľudí alebo firmy a zároveň si vytvárať imidž, ako pomáhame podnikateľom a firmám," dodal Matovič.

Matovič dodal, že kvôli pripomienkam koaličnej SaS dnes parlament neprerokovával novelu zákona o štátnom rozpočte.

Predstavitelia SaS na čele s vicepremiérom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom počas diskusií o navýšení výdavkov rozpočtu žiadali, podľa Matoviča, okrem iného znížiť v rozpočte výdavky na dotácie na nájomné na polovicu, ktoré vypláca Ministerstvo hospodárstva SR. Sulík pritom podľa Matovičových slov sám pýtal na nájmy 20 miliónov eur, teraz to žiada znížiť na 10 miliónov eur.

Matovič sa teda pýta, ktorej polovici podnikateľov štát odmietne vyplatiť sľúbenú pomoc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok