Pandémia spôsobila rozdiely medzi deťmi. Gröhling v TA3 povedal, ako to budú riešiť

TA3
30.4.2021 09:51

Školstvo zažilo rok, aký si nepamätá. Pandémia spôsobila, že deti ostali doma a to oveľa dlhšie, než sa pôvodne predpokladalo. O tom, ako pandémia zmenila školstvo, sme hovorili v štúdiu TA3 s ministrom školstva Branislavom Gröhlingom.

Pandémia spôsobila rozdiely medzi deťmi. Gröhling v TA3 povedal, ako to budú riešiť
TA3

Prognózy pre otváranie škôl vyzerajú dobre, budúci týždeň bude opäť viac ružových okresov, kde sa otvára kompletne "celý vzdelávací cyklus", čiže aj materské školy, aj prvý a druhý stupeň základných škôl a stredné školy, potvrdil v TA3 minister školstva. Je rád, že sa podarilo vyriešiť aj problém s internátmi.

Pandémia zapríčinila, že mnoho detí nemalo rovnaký prístup k vzdelaniu, kým deti zo znevýhodneného prostredia často nemali ani prístup k internetu. Gröhling potvrdil, že tieto rozdiely si na ministerstve uvedomujú. "Nožničky v rámci vedomostí sa nám stále rozširujú", priznal. Riešením má byť aj projekt Spolu múdrejší, ktorý aj finančne motivuje učiteľov, aby ostávali s deťmi dlhšie, "aj po škole, a aby sa viac venovali žiakom, ktorí to potrebujú".

"Vedomosti pri určitých skupinách žiakov nebudú mať tú úroveň, aby postúpili do ďalšieho ročníka," povedal minister. Pripravujú preto samostatné opatrenie, ktoré by mali zverejniť budúci týždeň. Nemalo by ísť o prepadávanie, ale o opakovanie učiva, resp. opakovanie celého ročníka.

Nebolo uvoľňovanie pravidiel priveľmi rýchle? Podľa Gröhlinga sa uvoľňovanie riadi epidemiológmi a ministerstvo školstva koná zodpovedne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok