Súd rozhodoval o Pčolinskom, na výsledok si musíme počkať

TA3 TASR
29.4.2021 10:40

Špecializovaný trestný súd neoznámi rozhodnutie o žiadosti bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského o prepustenie z väzby. "Počkáme na rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie, ktoré nám bude zaslané budúci týždeň, lebo dnes nám nebude oznámené," povedal obhajca Pčolinského Ondrej Urban.

Pčolinský je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca, keď o tom rozhodol Najvyšší súd SR. Nachádza sa v kolúznej väzbe. Podľa Pčolinského obhajkyne Evy Mišíkovej dôvody na väzobné stíhanie jej klienta už pominuli. Sudca pre prípravné konanie by sa mal podľa informácií TASR v najbližšom období zaoberať aj žiadosťou o prepustenie z väzby spoluobvineného exnámestníka SIS Borisa Beňu.

Exriaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40.000 eur. Úplatok mal byť údajne za to, aby SIS Kollára nesledovala. Vypovedajú voči nemu dvaja svedkovia - kajúcnici Boris Beňa a bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó.

Minulý týždeň Pčolinskému pribudlo ďalšie obvinenie z korupčného skutku, ktorého sa mal dopustiť v roku 2020. Obvinenia odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok