Kollár verí v Pčolinského nevinu, jeho možného nástupcu pozná len pracovne

TA3
28.4.2021 13:26

Vláda schválila návrh na vymenovanie Michala Aláča do funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára by prezidentka Zuzana Čaputová mohla Aláča vymenovať už vo štvrtok alebo v piatok, keď si ho dostatočne preverí.

Kollár verí v Pčolinského nevinu, jeho možného nástupcu pozná len pracovne
TASR/Jaroslav Novák

Aláč je aktuálne námestníkom v tajnej službe. Kollár v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo potvrdil, že s ním prichádza do styku už dlhšie, avšak len z pozície šéfa NR SR, dovtedy ho podľa svojich slov nepoznal. Kollár pripomenul, že prezidentka vyslovila požiadavku, aby sa novým riaditeľom SIS stal človek "zvnútra", nie politický nominant.

Bývalému šéfovi SIS Vladimírovi Pčolinskému Kollár stále dôveruje. Pčolinský sa nachádza v kolúznej väzbe, stíhaný je od 29. marca. Obvinili ho z prijatia úplatku, nedávno však bolo proti nemu vznesené aj nové obvinenie. Kollár je naďalej presvedčený, že Pčolinský na súde dokáže svoju nevinu a mrzí ho, že po dvoch mesiacoch kolúznej väzby ešte nebol zbavený mlčanlivosti.

Kollárovo hnutie Sme rodina sa usiluje o úpravu kolúznej väzby poslaneckým návrhom Petry Hajšelovej. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková však taktiež pracuje na nových pravidlách pre kolúznu väzbu. Kollár odmieta, že pri iniciatíve jeho hnutia mu ide o Pčolinského. Tvrdí, že táto téma sa mala riešiť už dávno. Problémom je podľa neho to, že do kolúznej väzby sa posielajú obvinené osoby, ktoré by mohli pôsobiť na svedkov, hoci takéto konanie sa im reálne nepreukázalo. K ľuďom v kolúznej väzbe sa správame ako ku zvieratám, myslí si šéf Sme rodina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok