Korčok rokoval s Kulhánkom. Hovorili o cestovaní medzi Slovenskom a Českom

TA3 TASR
28.4.2021 13:50

Pokiaľ by cestovanie vďaka pripravovanému tzv. európskemu COVID pasu cez leto nefungovalo, mali by sa podmienky cestovania medzi Českou republikou a Slovenskom nastaviť čo najlepšie. Vyhlásil to minister zahraničných vecí ČR Jakub Kulhánek po stretnutí so svojím slovenským rezortným partnerom Ivanom Korčokom v Bratislave.

Korčok rokoval s Kulhánkom. Hovorili o cestovaní medzi Slovenskom a Českom
TASR/Pavol Zachar

Zhodli sa, že cestovanie by malo byť čo najslobodnejšie, no zároveň bezpečné. Konštatovali, že v oboch krajinách sa pandemická situácia vyvíja priaznivo. Európsky COVID pas by mal uľahčiť cestovanie počas leta, ale podľa Kulhánka sa musíme pripraviť aj na to, že nebude fungovať. "Pokiaľ nebude COVID pas, veľmi by som si prial, aby sme so Slovenskom nastavili podmienky čo najlepšie, aby občania mohli cestovať, ale aby mohli cestovať bezpečne," povedal Kulhánek.

Korčok pripomenul, že Slovensko nemá so žiadnou inou susediacou krajinou tak dlhý zoznam výnimiek pre cestujúcich občanov či podnikateľov ako s ČR. Ubezpečil, že hneď ako to bude možné, budú Česi a Slováci môcť cestovať.

Ministri sa zhodli, že obe krajiny sú si navzájom stále dôležitými turistickými destináciami. Korčok na spoločnej tlačovej konferencii zároveň oznámil, že slovenská vláda opätovne vytvára agentúru Slovak travel v Prahe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok