Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou má viesť Bláhová

TA3 TASR
28.4.2021 10:22

Novou predsedníčkou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa má od štvrtka 29. 4. stať Renáta Bláhová. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský predložil návrh na jej vymenovanie na stredajšie rokovanie vlády.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou má viesť Bláhová
TASR/Jakub Kotian

Bláhová pôsobila vlani na ministerstve financií ako poradkyňa terajšieho premiéra Eduarda Hegera. Vo funkcii by mala vystriedať Jána Kohútika, ktorý bol dočasne poverený vedením úradu. ÚDZS od roku 2004 vykonáva v oblasti verejnej správy dohľad nad poskytovaním zdravotnej a ošetrovateľskej starostlivosti a verejným zdravotným poistením. Dohliada nad všetkými kľúčovými oblasťami systému zdravotníctva. Jeho cieľom je udržiavať finančnú stabilitu, výkonnosť a solidárnosť systému.

Doposiaľ ho viedli Alexandra Novotná, Ján Gajdoš, Richard Demovič, opäť Ján Gajdoš, Monika Pažinková a naposledy Tomáš Haško. Toho odvolala vláda ešte v druhej polovici októbra 2019 v súvislosti s kauzou súťaže na licencie na prevádzkovanie záchraniek za 800 miliónov eur. Tendrom sa zaoberala aj Európska komisia. Tá sa rozhodla nezačať sankčné konanie voči Slovensku, ak ministerstvo zdravotníctva upraví podmienky verejného obstarávania na záchranky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok