Antigénové testovanie sa má skončiť. Lengvarský očakáva tretiu vlnu

TA3
27.4.2021 19:23

Pravidelné antigénové testovanie by sa malo skončiť. Ministerstvo zdravotníctva totiž predpokladá, že prípadná tretia vlna pandémie bude po lete miernejšia. Rezort momentálne nastavuje novú testovaciu stratégiu.

Antigénové testovanie sa má skončiť. Lengvarský očakáva tretiu vlnu
SITA/AP (ilu)

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský avizoval masívne PCR testovanie. Hygienici budú vyhľadávať ohniská nákazy cez rozbory odpadových vôd. Vodu monitorovali v hlavnom meste už počas prvej vlny pandémie. "Pokiaľ máte v Bratislave len stovky nakazených, v odpadových vodách sa to neprejaví," upozorňuje Ivana Mahríková z Asociácie vodárenských spoločností.

Lengvarský oznámil, že pravidelné antigénové testovanie by malo prestať. Mobilným odberovým miestam v júni skončia zmluvy. Podľa ministra je rozhodujúca farba okresu podľa Covid automatu. Keď sa bude situácia v okrese vyvíjať pozitívne, nebude nutné chodiť tak často na antigénové testy. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že časť z odberových antigénových miest by mohla ostať fungovať aj naďalej, záleží od pandemickej situácie. Rezort chce o nastavení testovacej stratégie diskutovať s odborníkmi počas nasledujúcich dvoch týždňov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok