OĽANO sú za núdzový stav. Nevidia dôvod na spochybňovanie

TA3 TASR
27.4.2021 13:20

Koaličné OĽANO nevidí racionálny dôvod na spochybňovanie predlžovania núdzového stavu, odvoláva sa na odporúčania pandemickej komisie. Poslanci hnutia budú pri predlžovaní núdzového stavu v národnej rade zohľadňovať odporúčania odborníkov a aktuálnu pandemickú situáciu. Uviedol to Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO.

OĽANO sú za núdzový stav. Nevidia dôvod na spochybňovanie
TASR/Pavel Neubauer (ilu)

"Predĺženie núdzového stavu vláde opäť navrhla pandemická komisia a my nevidíme žiadny racionálny dôvod toto opatrenie spochybňovať. Ak príde otázka predlžovania núdzového stavu do parlamentu, tak ako vždy, v záujme ochrany života a zdravia obyvateľov, budú naši poslanci zohľadňovať odporúčania odborníkov a aktuálnu pandemickú situáciu," píše hnutie v stanovisku.

Hnutie zároveň deklarovalo podporu vláde Eduarda Hegera vzhľadom na blížiace sa rokovanie o programovom vyhlásení vlády a o dôvere kabinetu v NR SR. "Pevne veríme, že v parlamente dostane čo najsilnejší mandát na napĺňanie nášho programu rekonštrukcie a modernizácie Slovenska," uzavrelo hnutie.

Vláda v pondelok 26. 4. večer rozhodla, že sa núdzový stav predĺži o ďalších 30 dní. Potvrdiť to musí ešte NR SR. Vláda tiež uznesením rozhodla, že zákaz vychádzania sa od štvrtka 29. apríla posunie o hodinu, bude platiť po 21.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok