Sulík a Korčok hlasovali proti núdzovému stavu, prekážal im jeden fakt

TA3 TASR
27.4.2021 10:46

SaS rešpektuje rozhodnutie vlády prijať uznesenie o predĺžení núdzového stavu. Šéf strany a vicepremiér Richard Sulík s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nominant SaS) uznesenie nepodporili, pretože nesúhlasia so zákazom vychádzania.

Strana podľa slov hovorcu Ondreja Šprláka verí prísľubu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), že čoskoro príde k nahradeniu núdzového stavu novelou zákona o hospodárskej mobilizácii a pandemickým zákonom.

"Napriek pozitívnej správe, že sa zruší testovanie v školách, ostal aj naďalej platný zákaz vychádzania. Richard Sulík s Ivanom Korčokom z toho dôvodu hlasovali proti núdzovému stavu. Ukončenie spomínaného testovania detí podporil Branislav Gröhling (minister školstva, poznámka TASR), ktorý hlasoval za prijatie uznesenia," uviedla SaS v stanovisku.

Vláda v pondelok večer rozhodla, že sa núdzový stav predĺži o ďalších 30 dní. Potvrdiť to musí ešte parlament. Vláda tiež uznesením rozhodla, že zákaz vychádzania sa zároveň od štvrtka 29. apríla posunie o hodinu, bude platiť po 21.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok