FOTO Pozrite si, ako sa hviezdy predviedli na Oscaroch

TA3 TASR
26.4.2021 10:59

Amerika má za sebou udeľovanie Oscarov. Galavečer prestížnych filmových ocenení ovládol film Krajina nomádov, ktorý získal až tri sošky v hlavných kategóriách. Aj tentokrát neboli Oscary len o filmoch, ale aj o výnimočných róbach filmových hviezd.

FOTO Pozrite si, ako sa hviezdy predviedli na Oscaroch
TASR/AP

V poradí už 93. ročník udeľovania Cien Akadémie bol pre pandémiu odložený o dva mesiace. Galavečer sa vysielal z budovy železničnej stanice Union Station v centre Los Angeles, ako aj z tradičnej hollywoodskej lokality spojenej s odovzdávaním Oscarov - multifunkčného komplexu Dolby Theatre.

V histórii udeľovania Oscarov, ktorá sa začala v roku 1929, išlo iba o štvrtý raz, čo bolo udeľovanie odložené, a o prvý raz od roku 1934, čo sa mohli o ocenenie uchádzať filmy s premiérou v dvoch rozličných kalendárnych rokoch.

Slávnostné podujatie už tretí rok za sebou nemalo stáleho moderátora; nominácie uvádzali Harrison Ford, Brad Pitt, Reese Witherspoonová, Joaquin Phoenix, Renée Zellwegerová, Laura Dernová, Angela Bassettová, Halle Berryová, Bryan Cranston a ďalší.

Film: Zem nomádov
Réžia: Chloé Čao (Zem nomádov)
Herec v hlavnej úlohe: Anthony Hopkins (The Father)
Herečka v hlavnej úlohe: Frances McDormandová (Zem nomádov)
Cudzojazyčný film: Chľast (Dánsko)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok