O lyžovačku je po uvoľnení záujem, do Jasnej sa hrnú tisícky ľudí

TA3 TASR
23.4.2021 13:36

Lyžiarske stredisko Jasná Nízke Tatry tento týždeň obnovilo svoju prevádzku. Po uvoľnení protipandemických opatrení je o jarnú lyžovačku záujem. V prvý deň obnovenej prevádzky, prišlo asi 1700 ľudí, v piatok očakávajú 2500 až 2800 návštevníkov. Predseda predstavenstva spoločnosti Tatry Mountain Resorts Igor Rattaj uviedol, že podmienky na lyžovanie sú takmer ideálne.

O lyžovačku je po uvoľnení záujem, do Jasnej sa hrnú tisícky ľudí
TASR/Milan Kapusta (ilu)

"Otvorili sme skoro všetky nástupné body - na Lúčkach i na Záhradkách. Cieľom je, aby sa ľudia rozptýlili a nekoncentrovali sa na jednom mieste. Vo štvrtok primrzlo, dnes sneží, pri týchto podmienkach lyžovačka vydrží ešte minimálne týždeň. Potom uvidíme podľa počasia, pokiaľ dovolí, lyžovali by sme, kým by sa dalo," skonštatoval Rattaj.

Podľa Rattaja spočiatku uvažovali, že na budúci týždeň spustia prevádzku strediska iba cez víkend, aktuálne zvažujú, že sa bude lyžovať aj cez pracovný týždeň. Na lyžovanie je podľa COVID automatu potrebný negatívny test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 72 hodín, prekrytie dýchacích ciest a dodržiavanie všetkých základných preventívnych nariadení.

Lyžiarsku sezónu v Jasnej otvorili 5. decembra minulého roka, o týždeň na to sa lyžovalo aj na Štrbskom Plese. Od 1. januára museli všetky strediská vzhľadom na pandemickú situáciu na Slovensku prevádzku uzavrieť. Prevádzkovatelia sprístupnili zjazdovky najmä fanúšikom skitouringu a skialpinizmu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok