Komisia o smrti Lučanského: Ako postupovali pri vyšetrovaní?

TA3
19.4.2021 21:23

Príčinou smrti generála Lučanského bola samovražda, potvrdila to nezávislá kontrolná komisia. Jej členovia vychádzali z podkladov, ktoré im poskytol Zbor väzenskej a justičnej stráže. Prístup k niektorým informáciám však nemali. Ako postupovali? A ako hodnotia priebeh vyšetrovania? Diskutovali sme s exministerkou vnútra Denisou Sakovou (Hlas-SD) a poslankyňou Petrou Hajšelovou (Sme rodina).

Komisia o smrti Lučanského: Ako postupovali pri vyšetrovaní?
TASR/Pavol Zachar

Denisa Saková v našom štúdiu priznala, že si nemyslí, že je vhodné, aby sa celá správa z vyšetrovania publikovala. Hajšelová zase uviedla, že komisia nemala nahradiť orgány činné v trestnom konaní. "Majú oveľa viac procesných možností na základe ktorých môžu podrobne skúmať ďalšie veci. Výsledok komisie nemá prejudikovať záver vyšetrovania, na to si počkáme aj my," uviedla.

Počas diskusie ďalej priblížili, na čo sa zamerali pri posudzovaní práce ZVJS ale aj to, na aké nedostatky prišli. Odpovedali aj na otázky či mali prístup ku všetkým informáciám a ako hodnotia konanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok