Sudkyňu z kauzy Víchrica pustili, jej okruh obmedzení rozšírili

TA3 TASR
31.3.2021 13:09

Bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová bude stíhaná na slobode. Potvrdil to NS SR, ktorý jej však rozšíril okruh obmedzení a povinností uložených sudcom pre prípravné konanie, informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát 5T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Pezinok, z 3. marca 2021. Najvyšší súd rovnako ako súd prvého stupňa rozhodol o prepustení Jarmily U. z väzby na slobodu s tým, že jej, za ponechania dohľadu probačného a mediačného úradníka, ako aj kontroly technickými prostriedkami na určenie polohy, rozšíril okruh obmedzení a povinností uložených sudcom pre prípravné konanie," priblížila Važanová.

Bývalú podpredsedníčku NS SR urbancovú podnikateľa a konkurzného advokáta Zoroslava Kollára a expredsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera zadržala Národná kriminálna agentúra v rámci minuloročnej policajnej akcie Víchrica.

Dôvodom väzobného stíhania trojice obvinenej z prijímania úplatku, prípadne zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu, bola obava z možného ovplyvňovania svedkov. NS SR koncom marca rozhodol, že Kollár bude naďalej stíhaný väzobne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok