Covid automat sa znova zmení: Čiernych okresov bude menej

TA3 TASR
30.3.2021 15:40

V utorok popoludní informoval Eduard Heger o zlepšujúcej sa epidemickej situácii na Slovensku. Vďaka tomu, že nám postupne klesajú všetky ukazovatele, bude od budúceho týždňa opäť menej čiernych okresov.

Covid automat sa znova zmení: Čiernych okresov bude menej
Ministerstvo zdravotníctva SR

Slovensko ostáva čierne

Krajina naďalej zostáva v čiernej farbe. "Dôvodom je, že počet hospitalizovaných v nemocniciach s ochorením COVID-19 neklesol pod 3000," vysvetlil Peter Stachura, štátny tajomník ministerstva zdravotníctva. Ostatné ukazovatele sa však zlepšili, Stachura preto nevylúčil, že ďalší týždeň by sa krajina mohla dostať do lepšej, bordovej farby.

Vo štvrtom stupni varovania sa budú od pondelka 5. apríla nachádzať po novom okresy Čadca, Ilava, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Lučenec, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad a Trenčín.

V treťom stupni sa budú nachádzať okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I- IV, Brezno, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Hlohovec, Humenné, Levoča, Liptovský Mikuláš, Malacky, Martin, Michalovce, Námestovo, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Šaľa, Senec, Senica, Skalica, Snina, Sobrance, Stará Ľubovňa, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

V druhom stupni varovania sa budú nachádzať okresy Kežmarok, Komárno, Košice I - IV, Košice-okolie, Levice, Medzilaborce, Nitra, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trnava a Zlaté Moravce.

covidmapa3003_0a140371-2a1b-e74d.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok