Po Krajčím by mohol byť novým ministrom brigádny generál a lekár

TA3 TASR
29.3.2021 16:08

Novým ministrom zdravotníctva by sa mohol stať generál Vladimír Lengvarský, ktorý je nominantom ministra obrany Jaroslava Naďa. V súčasnosti pôsobí ako riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku.

Ministerstvo obrany potvrdilo, že Vladimír Lengvarský, riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku, bol oslovený s ponukou na pozíciu ministra zdravotníctva. "Ďalšie kroky v tomto smere budú závisieť od osobného rozhodnutia generála Lengvarského, predsedu vlády SR a prezidentky SR," uviedla hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Informáciu priniesli Aktuality.sk. Lengvarský je lekárom a vojakom, má hodnosť brigádneho generála. Do funkcie riaditeľa vojenskej nemocnice v Ružomberku si ho vybral Naď. Predtým bol Lengvarský hlavným lekárom Ozbrojených síl SR a veliteľom Vojenského zdravotníctva.

Lengvarský by mal vo funkcii ministra vystriedať Mareka Krajčího (OĽANO), ktorý odstúpil po dovezení vakcíny Sputnik V a vypuknutí vládnej krízy. Jeho odchod bol jednou z požiadaviek koaličných partnerov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok