Dohodnú sa na trojkoalícii? Matovič pripustil vládu bez SaS

TA3
27.3.2021 16:06

Premiér v čase vládnej krízy dlho mlčal, teraz sa však ozval prostredníctvom sociálnej siete. Podľa svojich slov vniesol trochu pravdy do chaosu. Priblížil zákulisie rokovaní a spomenul aj to, že môže vzniknúť trojkoalícia.

Rokovania viaznu a správanie lídra SaS Richarda Sulíka označil premiér za detinské. Podmienky OĽANO vraj odmietli splniť. "Požadovali sme naplnenie pôvodného sľubu SaS o odchode šéfky zdravotníckeho výboru a vrátenie požičaného ministerstva, keďže SaS na základe výsledku volieb patria len dve. Všetky tri podmienky pre fungovanie v budúcej vláde SaS odmietla splniť," napísal premiér s tým, že zvolali posledné stretnutie všetkých štyroch strán.

Spomenul aj možnosť vytvorenia trojkoalície. "Pred nami ostatnými - OĽANO, SME RODINA A ZA ĽUDÍ teraz stojí úloha sa dohodnúť na trojkoalícii. Jasné bude to náročnejšie v parlamente, ale osobne verím, že taká koalícia môže urobiť kopu dobrej práce," uviedol Matovič.

Kríza prepukla po nákupe vakcíny Sputnik V. Napätie je vo vláde dlhodobo. SaS a Za ľudí vyzvali na rekonštrukciu vlády a výmenu premiéra. Šéf parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár pripustil predčasné voľby, ak sa kríza nevyrieši do konca budúceho týždňa. Koaličné strany však predčasné voľby odmietajú. Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala premiéra na demisiu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok