Právnik z kauzy Dobytkár zomrel na Covid, ústav vraj nepochybil

TA3 TASR
25.3.2021 15:36

Bratislavský ústav na výkon väzby a výkon trestu odňatia slobody v prípade úmrtia obvineného právnika Ľubomíra Krivočenka nepochybil. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol prokurátor a zastupujúci hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava Patrik Hujsa. V ústave sa vykonala mimoriadna previerka zachovávania zákonnosti.

Právnik z kauzy Dobytkár zomrel na Covid, ústav vraj nepochybil
TASR/Martin Baumann (ilu)

"V rámci vykonanej previerky nebolo v postupe a rozhodnutiach ústavu na výkon väzby (ÚVV) a výkon trestu Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Bratislava v súvislosti s infikovaním obvineného JUDr. Ľubomíra K. ochorením COVID-19 zistené žiadne pochybenie alebo rozpor so zákonom č. 221/2006 Z. z. o výkone väzby," uviedol.

Vyhlásil, že sa nezistilo pochybenie alebo rozpor ani s aplikáciou vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR o izolácii osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a ani s rozkazom generálneho riaditeľa ZVJS. "Zisťovanie okolnosti úmrtia uvedenej osoby v nemocnici v ÚVV Trenčín je predmetom samostatného vyšetrovania, kde dozor vykonáva Okresná prokuratúra Trenčín," spresnil Hujsa.

Právnik Krivočenko zomrel v závere februára. Väzobne stíhaný bol od minulého roku, išlo o kauzu Dobytkár. V jeho prípade má ísť o prvé úmrtie v ústavoch na výkon väzby a na výkon trestu odňatia slobody v súvislosti s novým koronavírusom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok