Obvinený v kauze Dobytkár zomrel vo väzbe na koronavírus

TA3 TASR
2.3.2021 14:23

Prvé úmrtie na Covid-19 vo väznici. Koronavírusu podľahol jeden z obvinených v kauze Dobytkár - advokát Ľubomír Krivočenko. Za mrežami bol rok. Podľa ministerky spravodlivosti čakal v poradí na pľúcnu ventiláciu. Krivočenkov advokát žiada poctivé prešetrenie okolností úmrtia jeho klienta.

Zbor väzenskej a justičnej stráže eviduje v ústavoch na výkon väzby a na výkon trestu odňatia slobody prvé úmrtie v súvislosti s novým koronavírusom. Ide o obvinenú osobu, ktorá bola vo väzbe v Bratislave. Informáciu potvrdila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

"Od momentu, keď ústav zistil, že takáto osoba je pozitívna, jej bola poskytovaná ambulantná starostlivosť v rámci ústavu, keď sa stav zhoršil, vyšetrenia boli realizované v civilnej nemocnici v Bratislave, a potom bola osoba hospitalizovaná v Trenčíne," priblížila Kolíková. Tam po šiestich dňoch pacient zomrel. Podľa Kolíkovej sa napriek snahe nepodarilo pre obvinenú osobu zabezpečiť lôžko s pľúcnou ventiláciou.

Zosnulým je jeden z obvinených v kauze Dobytkár, ide o právnika Ľubomíra Krivočenka. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk. Obvinený bol väzobne stíhaný od minulého roku.

"Aktuálne je z personálu ústavov infikovaných 186 osôb, aktuálne infikovaných väznených osôb je 471," spresnila ministerka. Dodala, že ohniská nákazy sa priebežne menia, posledné bolo v Ilave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok