Ako pokračuje vyšetrovanie smrti Chovanca? Informovali Žilinku

TA3 TASR
25.3.2021 09:39

Vyšetrovanie úmrtia Jozefa Chovanca na belgickom letisku Charleroi v roku 2018 prebieha obvyklým spôsobom. Generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku o tom informoval listom belgický prokurátor pri odvolacom súde v Mons. Informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Ako pokračuje vyšetrovanie smrti Chovanca? Informovali Žilinku
TASR/AP

"Mierne mešká len vypracovanie lekárskeho znaleckého posudku kolégiom súdnych znalcov, ktoré však urgovala vyšetrujúca sudkyňa. Súčasná pandemická situácia neumožňuje vykonanie plánovanej rekonštrukcie skutku, pre obmedzenie zhromažďovania väčšieho počtu osôb," priblížil hovorca.

Vyšetrujúca sudkyňa a štátny zástupca sa v tejto súvislosti obrátili na experta virológa, aby sa vyjadril k podmienkam uskutočniteľnosti spomínaného úkonu. Nedávno Žilinka požiadal generálneho prokurátora pri Kasačnom súde Brusel o poskytnutie informácie o nových skutočnostiach v súvislosti s Chovancom.

Chovanec zomrel v Belgicku vo februári 2018 po potýčke s políciou na letisku v meste Charleroi. Vlani v auguste boli zverejnené zábery dokumentujúce neprimeraný zásah letiskovej polície voči Chovancovi v cele predbežného zadržania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok