Kolíková je rada, že ministerstvo zanecháva v dobrej kondícii

TA3 TASR
23.3.2021 16:29

Ľahké rozhodnutie to nebolo, ale Mária Kolíková je rada, že ministerstvo spravodlivosti, ktoré opúšťa, je v dobrej kondícii. "Za rok sme urobili mnohé, aby sme posilnili spravodlivosť," zhodnotila po tom, ako jej demisiu prijala prezidentka Zuzana Čaputová.

"Verím, že táto demisia môže prispieť aj k ukončeniu koaličnej krízy s ohľadom aj na požiadavku pána premiéra, ktorá bola vyslovená v nedeľu (21. 3.). Odovzdávam rezort podľa mňa v dobrej kondícii, za rok si myslím, že sme naozaj urobili mnohé, aby sme posunuli ďalej spravodlivosť," skonštatovala Kolíková. Dodala, že začali robiť kroky pre reformovanie justície, prijali viaceré zákony a rozbehli diskusiu o zmene súdnej mapy.

Rozhodnutie podať demisiu podľa jej slov nebolo ľahké. Verí, že štvorkoalícia je schopná ponúknuť novú vládu, ktorá splní svoje programové vyhlásenie vlády. Zopakovala, že je pripravená sa do rezortu justície vrátiť.

Remišová sa poďakovala Kolíkovej za jej prácu. Skonštatovala, že uplynulý rok v rezorte bol mimoriadne náročný aj vzhľadom na situáciu, v ktorej sa spravodlivosť nachádzala, pričom poukázala na viaceré kauzy a potrebu očisty justície. V súvislosti s koaličnou krízou uviedla, že počas dňa ešte o ďalších krokoch nediskutovali s partnermi.

Kolíková podala demisiu po tom, ako premiér Igor Matovič v nedeľu 21. 3. oznámil ochotu odísť z funkcie a pôsobiť ako člen vlády. Podmienkou je odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka a ďalších.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok