Kollár pritvrdil: Otvorene hovorí o predčasných voľbách

TA3 TASR
23.3.2021 12:01

Predseda parlamentu Boris Kollár vysvetľoval, prečo prerušil schôdzu NR SR. "Dôvod je jasný, nedopustím, aby sa chaos a cirkus z koaličných rád a z vlády presunul na pôdu parlamentu," povedal. Kollár zároveň pripustil odchod hnutia Sme rodina z vlády a hovoril o predčasných voľbách.

Ak by sa vládna kríza naťahovala viac než týždeň, podľa Kollára Sme rodina odíde z vlády. "Sme rodina koaličnú krízu nebude naťahovať, radšej odíde preč," vyjadril sa šéf koaličného hnutia. „Predstúpim pred ľudí, poviem, že nebudem sa tohto cirkusu zúčastňovať a odchádzam preč," povedal. Podľa jeho slov dohodu komplikujú všetci koaliční partneri.

Do úvahy podľa Kollára prichádzajú aj predčasné voľby. Kollár chce, aby sa koalícia dohodla a pokračovala ďalej bez hádok, ale a to nebude možné, lídri by mali povedať, že "nie sú toho hodní", čestne predstúpiť pred voličov a povedať im, nech vystavia účet v predčasných voľbách.

"Nepovalím vládu tým, že odvolám posledného ministra," vyjadril sa Kollár k možnému koncu ministra dopravy, nominanta Sme rodina Andreja Doležala.

Kollár rokovanie prerušil v úvode piateho dňa 25. chôdze. Pokračovať by mala o týždeň v utorok, teda 30. marca. Budúci týždeň by podľa jeho slov mali postupovať v zmysle schváleného programu. Kollár prerušenie odôvodnil vládnou krízou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok