Matovič chce post vicepremiéra pre boj s korupciou, potvrdil v TA3 Budaj

TA3
22.3.2021 20:37

Šéf envirorezortu Ján Budaj v relácii Téma dňa potvrdil, že premiér Igor Matovič chce vo vláde zotrvať a má záujem o funkciu podpredsedu vlády pre boj s korupciou.

Gröhling: Na ťahu je premiér

Požiadavku sme splnili, uvidíme, ako zareaguje premiér. "Ak by Sulíkov odchod bola cesta k lepšiemu premiérovi, tak si myslím, že to bol veľmi dobrý krok," povedal v Téme dňa minister školstva Branislav Gröhling. Strana SaS podľa neho dodržuje dohody. "Berte to ako hotovú vec", povedal na margo svojej možnej demisie. Pokiaľ nenastane rekonštrukcia vlády, v stredu Gröhling demisiu podá, potvrdil.

Gröhling zareagoval aj na podmienku premiéra na odchod Jany Bittó Cigánikovej z postu šéfky zdravotníckeho výboru a prijatú ponuku na odchod Juraja Šeligu z postu podpredsedu národnej rady a Márie Kolíkovej z funkcie ministerky spravodlivosti. Myslí si, že by mali zostať len pri rekonštrukcii vlády a nemali by zasahovať do parlamentu a vyzývať Bittó Cigánikovú a Šeligu na odchod. Fungovanie národnej rady označil za "namazané hodinky", hoci to v posledných dňoch "škrípalo". Problém, ktorý nastal na vláde sa podľa neho začal prenášať do národnej rady.

Gröhling nevie, či sa odchodom SaS skončí kríza. Termíny dodržia a na základe toho podniknú ďalšie kroky. Povedal, že zo všetkých štyroch strán je vôľa, aby problém vyriešili.

Nový post pre Igora Matoviča

Ministra životného prostredia Jána Budaja demisia Richarda Sulíka neprekvapila. "Pôsobil ako opozičná sila už dlhé mesiace," povedal. Pripomenul Sulíkovo video spred roka, v ktorom kritizoval opatrenia.

Dobré by bolo podľa Budaja, keby SaS nevystupovala z koalície. "Zároveň sa dožadovať výhod, ktoré mali v koaličnej zmluve, tej ktorá platí do tejto chvíle, a súčasne oznámiť, že z nej odchádzajú, je nelogické," myslí si Budaj.

Budaj v Téme dňa povedal, že sa Igor Matovič v pondelok stretol so šéfom parlamentu Borisom Kolárom. Matovič podľa Budaja Kollárovi oznámil, že chce zotrvať vo vláde vo funkcii podpredsedu vlády pre boj s korupciou. "Toto je myšlienka, ktorá by odzrkadľovala jeho agendu, jeho zápas, ktorý vedie už dlhé desaťročie," uviedol v Téme dňa. Podľa Budaja o funkcii hovoril už aj s koaličnými partnermi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok