Sulík podal demisiu. Matovič má šancu splniť, čo sľúbil

TA3
22.3.2021 15:10

Predseda SaS Richard Sulík informoval o stanovisku svojej strany k aktuálnej koaličnej kríze. Sulík odstupuje z pozície ministra hospodárstva, demisiu už doručil prezidentke Zuzane Čaputovej. Nič nebráni v tom, aby demisiu podal aj Igor Matovič, vyjadril sa Sulík.

Sas splnila personálne požiadavky OĽANO, môže dôjsť k rekonštrkcii. "Matovič má šancu splniť, čo sľúbil," povedal Sulík. Ak Matovič ostane vo vláde na inej, napríklad ministerskej pozícii, Sulík sa vyjadril, že strana SaS "vie žiť aj s týmto", avšak v tom prípade chce ako člen vlády pokračovať aj Sulík.

Matovič podľa Sulíka zámerne blokuje návrhy SaS a nedodržiava dohody. "Aký zmysel má, že v takejto vláde bude SaS robiť kulisu?" pýta sa Sulík. "My pod týmto premiérom ďalej fungovať nebudeme," zopakoval šéf SaS. Strana je podľa neho pripravená pokračovať ďalej, ak je vôľa aj na strane ostatných koaličných partnerov.

SaS odmieta zmeny v počte ministerstiev, ktoré majú. Ak sa nepodarí do stredy dospieť k dohode v koalícii, zrejme vo štvrtok ráno podajú demisiu aj ministri zahraničia a školstva Ivan Korčok a Branislav Gröhling, avizoval Sulík.

Ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) označil Sulík za najschopnejšiu ministerku. "Ak chce nová vláda pokračovať v boji proti mafii, s ministerkou Kolíkovou to bude určite ľahšie," vyjadril sa. Kolíková minulý týždeň avizovala, že podá demisiu a nechce ďalej pokračovať v Matovičovej vláde. Matovič sa taktiež vyjadril, že žiada Kolíkovej odchod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok