Je to medzi OĽANO a SaS, reagoval na prerozdelenie postov Kollár

TA3 TASR
22.3.2021 19:34

Otázka prerozdelenia postov vo vláde aj možná zmena koaličnej zmluvy je medzi OĽANO a SaS. V súvislosti s koaličnou krízou to uviedol predseda Národnej rady a hnutia Sme rodina Boris Kollár. Dodal, že premiér Igor Matovič v nedeľu 21. 3. oznámil svoje podmienky. "Je na SaS a Za ľudí, či ich prijmú," poznamenal.

Je to medzi OĽANO a SaS, reagoval na prerozdelenie postov Kollár
TASR/Jaroslav Novák

Premiér v nedeľu oznámil ochotu odísť z funkcie a pôsobiť ako člen vlády. Podmienil to odchodom vicepremiéra Richarda Sulíka z vlády, odstúpením Márie Kolíkovej i Juraja Šeligu z funkcií, aj odchodom šéfky zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej. OĽANO chce, aby mu SaS vrátila jeden ministerský post, ktorý strane po voľbách prenechalo. Na to SaS dôvod nevidí.

Sulík už oznámil demisiu. Strana tak podľa neho splnila premiérove personálne požiadavky a môže dôjsť k rekonštrukcii vlády. SaS a Za ľudí naďalej trvajú na výmene premiéra. Za ľudí ešte neoznámila svoj ďalší postup, jej predsedníctvo stojí za Kolíkovou a Šeligom. Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová vyzvala partnerov, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu.

Matovičova vláda je v kríze, ktorá prepukla po nákupe vakcíny Sputnik V. Napätie v nej bolo dlhodobo. Zo súčasného kabinetu už odišli Marek Krajčí a Milan Krajniak. Všetci členovia koalície hovoria, že by radi zachovali jej súčasné zloženie, predčasné voľby odmietajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok