Trump schudobnel, v rebríčku miliardárov ho predbehol aj Babiš

TA3 ČTK
18.3.2021 15:10

Majetok Donalda Trumpa sa za obdobie pôsobenia v roli amerického prezidenta výrazne znížil, a to o 700 miliónov na 2,3 miliardy dolárov (približne 1,9 miliardy eur). Informovala o tom agentúra Bloomberg. Trump je tak chudobnejší ako predseda českej vlády Andrej Babiš, ktorého majetok podľa časopisu Forbes predstavoval v minulom roku 74 miliárd českých korún (približne 2,8 miliardy eur).

Trump schudobnel, v rebríčku miliardárov ho predbehol aj Babiš
TASR/AP

Aj na Trumpov majetok v minulom roku doľahla pandémia a s ňou spojené obmedzenia. Trump sa totiž výrazne angažuje v realitnom sektore, ktorého sa obmedzenia dotkli najviac. Jeho firmy vlastnia napríklad kancelárie, hotely i prázdninové rezorty, tie však boli väčšinu času prázdne. Výpadok príjmov tak ovplyvnil aj ich hodnotu. Okrem toho klesla aj hodnota Trumpových lietadiel či golfových centier.

Agentúra Bloomberg analyzovala finančné záznamy od mája 2016 do januára 2021, aby mala predstavu o tom, ako sa Trumpovi darilo pred nástupom do úradu a po odchode z funkcie. Ako prezident USA bol zvolený v roku 2016.

S majetkom 2,3 miliardy dolárov sa nedostal ani medzi prvých 500 najbohatších ľudí sveta. Podľa aktuálneho rebríčka miliardárov je na prvom mieste zakladateľ spoločnosti Amazon Jeff Bezos (184 miliárd dolárov), na druhej priečke je Elon Musk (180 miliárd dolárov). V rebríčku Forbes nájdeme medzi najbohatšími Slovákmi na prvom mieste Ivana Chrenka (1,6 miliardy eur) a hneď za ním Jaroslava Haščáka (1,07 miliardy eur).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok