Hlohovec otvára školy, s online výučbou pre prvý stupeň končí

TA3 TASR
18.3.2021 11:49

V materských školách a prvom stupni základných škôl v Hlohovci sa od pondelka 22. marca obnoví prezenčná výučba. Stane sa tak podľa hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave, ktorý reaguje na zlepšujúci sa vývoj epidemiologickej situácie v okrese Hlohovec a odporúča postupovať v zmysle platného COVID automatu.

Hlohovec otvára školy, s online výučbou pre prvý stupeň končí
TASR/František Iván ilustračné

"Mesto Hlohovec ako zriaďovateľ škôl bude pri otváraní škôl postupovať podľa usmernenia ministerstva školstva, ktoré sa rovnako opiera o COVID automat. Podmienkou nástupu detí do škôl je negatívny test jedného z rodičov alebo zákonných zástupcov žiakov pri prezenčnej výučbe, ktorý nesmie byť starší ako sedem dní, a predloženie čestného vyhlásenia," uviedla hovorkyňa. Školy od 22. marca už nebudú zabezpečovať dištančné vzdelávanie žiakom 1. stupňa, ktorí do školy nenastúpia. Súčasne bude prebiehať aj školské stravovanie a prevádzka školských klubov detí.

Školy od 22. marca už nebudú zabezpečovať dištančné vzdelávanie žiakom 1. stupňa, ktorí do školy nenastúpia.

Na 2. stupni ZŠ sa prezenčne budú vyučovať tak ako doteraz iba žiaci bez možnosti prístupu k dištančnej forme vzdelávania, ktorí sa tiež musia preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19. Ostatní žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Základná umelecká škola v Hlohovci pokračuje dištančne v zabehnutom systéme vzdelávania. Centrum voľného času zostáva aj naďalej zatvorené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok