Krajniak: Politika je o činoch. Funkciu obetoval pre pokoj vo vláde

TA3
17.3.2021 13:41

Milan Krajniak skončil vo funkcii ministra práce. Jeho demisiu v Prezidentskom paláci prijala prezidentka Zuzana Čaputová. V príhovore uviedol, že hnutie Sme rodina je ochotné priniesť aj personálnu obetu, aby vláda fungovala.

Krajniak: Politika je o činoch. Funkciu obetoval pre pokoj vo vláde
TASR

"Nemáme čas niečo rozplietať týždne a mesiace, gordický uzol treba rozťať," uviedol Milan Krajniak po tom, ako prezidentka prijala jeho demisiu. "Politika je o činoch a ja som sa to rozhodol urobiť napriek tomu, že to od nás nikto nežiadal. Ide o jasné politické gesto z hnutia Sme rodina. Sme ochotní prispieť aj personálnou obetou, aby vláda fungovala ďalej," dodal Krajniak.

Na prácu na ministerstve je hrdý a poďakoval všetkým spolupracovníkom. Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár uviedol, že ho tento krok mrzí. Súhlasil aj premiér Igor Matovič, podľa neho bol minister jedným z najpozitívnejších prekvapení vo vláde. Dočasným vedením rezortu bol povedený minister dopravy Andrej Doležal, prisľúbil zodpovedný prístup.

Milan Krajniak oznámil svoj koniec vo funkcii začiatkom týždňa počas tlačovej konferencie hnutia Sme rodina. Po odchode z postu ministra práce sa vráti do národnej rady ako poslanec. Hnutie Sme rodina odmieta špekulácie, že by plánovalo Krajniaka nominovať za šéfa Slovenskej informačnej služby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok