Prezidentka prijala demisiu Krajniaka, rezort povedie Doležal

TA3 TASR
17.3.2021 13:06

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala demisiu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka. Vedením rezortu dočasne poverila súčasného ministra dopravy Andreja Doležala.

Prezidentka sa už bývalému ministrovi práce poďakovala za odvedenú prácu. Ministerstvo podľa nej viedol tak, aby ekonomické straty boli čo najnižšie a ľudsky znesiteľné. "Hoci sú mi nie celkom zrejmé dôvody vášho kroku, vaše rozhodnutie rešpektujem," uviedla Čaputová. "Verím, že dohodnutý kurzarbeit, ktorý sme vytvorili podľa vzoru vyspelých krajín, sa stane trvalou súčasťou toho, ako budeme v budúcnosti postupovať v prípade, keby sa podobná kríza zopakovala," dodala k práci Krajniaka.

a_0a140370-f52d-3767.jpg

Milan Krajniak oznámil svoj koniec vo funkcii začiatkom týždňa počas tlačovej konferencie hnutia Sme rodina. Po odchode z postu ministra práce sa vráti do národnej rady ako poslanec. Svoje rozhodnutie označil za krok, ktorý má demonštrovať snahu Sme rodina o čo najskoršie ukončenie koaličnej krízy. Hnutie Sme rodina odmieta špekulácie, že by plánovalo Krajniaka nominovať za šéfa Slovenskej informačnej služby.

Vládna kríza prepukla po nákupe ruskej vakcíny Sputnik V. Napätie v koalícii je dlhodobo. Všetky strany sa zhodujú, že nechcú predčasné voľby. SaS a Za ľudí žiadali odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ten už odstúpil. Na odchod vyzývajú aj premiéra Igora Matoviča. Ak neodstúpi, SaS vládu opustí, Za ľudí spomína podobný scenár. OĽANO stojí za Matovičom. Prezidentka vyzvala premiéra na čo najskoršie ukončenie vládnej krízy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok