Podpora v nezamestnanosti sa predĺži, návrh prešiel vládou

TA3 TASR
17.3.2021 11:19

Podporné obdobie v nezamestnanosti sa predĺži o dva mesiace. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády SR o ďalšom predĺžení podporného obdobia v nezamestnanosti počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, ktorý v stredu schválil vládny kabinet.

V zmysle návrhu nariadenia sa predĺženie podporného obdobia v nezamestnanosti vzťahuje na poberateľov dávky v nezamestnanosti, ktorým podporné obdobie uplynie po nadobudnutí účinnosti tohto nariadenia, ako aj na tých poistencov zaradených do evidencie uchádzačov o zamestnanie, ktorým podporné obdobie už uplynulo pred účinnosťou tohto nariadenia.

Predĺženie podporného obdobia v nezamestnanosti sa tak navrhuje pre všetkých poistencov, ktorým podporné obdobie v nezamestnanosti uplynulo počas trvania krízovej situácie, teda aj na tých, ktorým sa už podporné obdobie predlžovalo v roku 2020. Účinnosť návrhu nariadenia vlády sa z dôvodu potreby čo najskoršej implementácie navrhovanej právnej úpravy navrhuje dňom jeho vyhlásenia v Zbierke zákonov SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok