Česko nepoľaví v prísnych opatreniach ani počas Veľkej noci

TA3 TASR
15.3.2021 18:50

Prísne opatrenia na území Českej republiky budú platiť i po 21. marci a ich uvoľnenie nenastane ani počas Veľkej noci, oznámil v pondelok český minister zdravotníctva Jan Blatný.

Česko nepoľaví v prísnych opatreniach ani počas Veľkej noci
TASR/AP (ilu)

"Opatrenia po 21. marci sa nebudú výrazne líšiť. Na Veľkú noc je potrebné zachovať obmedzenie voľného pohybu," povedal Blatný. Takisto sa podľa neho nebude odporúčať ani zrušenie obmedzení pohybu medzi okresmi. "Epidémia sa zastavila, ale záťaž v nemocniciach razantne neklesá," povedal. Prísne pravidlá sú podľa Blatného efektívne a viedli k zastaveniu nárastu nových prípadov. "Situácia sa nevyvíja úplne kriticky, ale ani nie úplne optimálne. Ideme strednou cestou," povedal minister a dodal, že vláda zváži uvoľnenie najprísnejších opatrení.

Česká vláda by mala záverečnú úpravu pravidiel predložiť na mimoriadnom rokovaní vo štvrtok (18. marca), píšu Novinky.cz. Blatný podľa Noviniek.cz na tomto rokovaní predloží návrh na predĺženie núdzového stavu v krajine o najmenej ďalších 14 dní. Platnosť súčasného núdzového stavu v ČR sa končí 28. marca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok