Riešením je odchod Matoviča a Sulíka z vlády, vyhlásila v TA3 Remišová

TA3
14.3.2021 11:15

Koaličná kríza trvá a nepomohli ani dlhé rokovania. Vicepremiérka Veronika Remišová vidí v súčasnej situácii dve riešenia. Priklonila by sa k druhému, a tým je odchod premiéra Igora Matoviča a ministra Richarda Sulíka z vlády. Remišová to uviedla v diskusii s Richardom Rašim v našej relácii V politike.

Remišová vidí dve riešenia súčasnej situácie v koalícii. Prvým sú podľa nej predčasné voľby, druhým je odchod premiéra Matoviča a ministra Sulíka z vlády. "Viem, že je to ľudsky nepríjemné, ale v tomto momente to vidím, aj vzhľadom na rokovania, ktoré prebiehajú, ako jediné riešenie," uviedla V politike Remišová.

Podľa Richarda Rašiho pre stranu Hlas-SD nie je odchod Mareka Krajčího z postu ministra zdravotníctva riešením. Riešenie vidí v rekonštrukcii vlády. "Tá môže buď reagovať na sebareflexiu, teda že odíde predseda vlády a nielen minister zdravotníctva, alebo, že bude do predčasných volieb vymenovaná vláda odborníkov," povedal. Odchod premiéra považuje za nevyhnutnú podmienku na to, aby k rekonštrukcii vlády došlo. Raši pripomenul, že odkedy sa začala vládna kríza zomrelo v súvislosti s ochorením Covid-19 940 ľudí.

Sulík a Matovič sa podľa Remišovej chystajú urobiť najväčšiu chybu svojho života a tou je rozbiť vládu. Nevie si predstaviť, ako by sa potom dala obnoviť dôvera voličov.

Nový minister by mal podľa Rašiho postupovať podľa odporúčaní odborníkov. Hoci si s Remišovou "nič nedarujú", priznal, že často majú rovnaké odporúčania. Malo by sa zvýšiť testovanie PCR testami, zlepšiť trasovanie, "venovať sa hraniciam" a vziať kompetenciu predsedovi vlády zasahovať do opatrení. Nový šéf rezortu zdravotníctva by mal byť niekto, kto bude "odborník, rešpektovaná osobnosť a zároveň krízový manažér", vymenoval Raši. Treba, aby boli rozhodnutia nového ministra podľa neho predovšetkým rešpektované.

Zo strany Za ľudí odišli v poslednom období dvaja poslanci - Miroslav Kollár a Tomáš Valášek. Remišová hovorí, že poslanci Za ľudí nie sú spokojní, a ani ona sama nie je, s tým, ako vládna koalícia funguje. Remišová si myslí, že referendum, o ktoré majú záujem opozičné strany nebude úspešné rovnako ako všetky iné referendá. "Toto referendum momentálne len zneužíva mimoriadne ťažkú situáciu, v ktorej sa Slovensko nachádza," uviedla v TA3 Remišová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok