Heger po demisii Krajčího: Verím, že už si nikto nebude klásť podmienky

TA3
12.3.2021 16:24

Marek Krajčí v službe končí. Už bývalý minister zdravotníctva podal demisiu prezidentke a vo svojom príhovore sa poďakoval zdravotníkom i ľuďom, ktorí mu vyjadrili podporu. Podľa premiéra Matoviča končí človek, ktorý chránil životy. Vo funkcii ho dočasne nahradí minister financií Eduard Heger.

Marek Krajčí sa posledný deň vo svojej funkcii poďakoval zdravotníkom, pracovníkom v rezorte zdravotníctva i občanom, ktorí mu vyjadrili podporu. Podľa neho sú prognózy dát na ďalšie týždne priaznivé a zdá sa, že druhú vlnu máme za sebou. "Je mojou túžbou, aby táto vláda pokračovala ďalej," uviedol.

Minister Krajčí oznámil svoj koniec vo funkcii vo štvrtok s tým, že dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde jeho demisiou.

Jeho dočasný nástupca Eduard Heger povedal, že odchod ministra zdravotníctva bol jedinou podmienkou strán SaS a Za ľudí pre pokračovanie koalície. Túto dohodu tak považuje za splnenú. "Veríme, že už si nikto nebude klásť ďalšie podmienky, musíme spoločne cítiť zodpovednosť za krajinu a v plnom prúde sa vrátiť k práci," vyhlásil a zároveň sa poďakoval zdravotníkom.

Ľútosť neskrýval premiér Igor Matovič, podľa neho neodchádza človek, ktorý zlyhal, ale človek, ktorý každým krokom a rozhodnutím chránil životy ľudí. "Bol to mimoriadne ťažký rok, mnohí mu hádzali polená pod nohy," povedal. Ministrovi ďakoval za rok statočnej práce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok