Stále mu dôverujem, povedal Kollár o Pčolinskom. Verí, že sa to vysvetlí

TA3
11.3.2021 13:28

NAKA má rozviazané ruky, neexistuje tu žiadne "náš človek, váš človek", reagoval šéf parlamentu a Sme rodina Boris Kollár na zadržanie šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Ten je nominantom Sme rodina.

Stále mu dôverujem, povedal Kollár o Pčolinskom. Verí, že sa to vysvetlí
TASR/Martin Baumann

Boris Kollár v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo povedal, že informácie o Pčolinskom má len z médií. Opísal, že okamžite telefonoval prezidentke Zuzane Čaputovej a spoločne diskutovali o zásahu NAKA. Následne poslal do Prezidentského paláca list, v ktorom oficiálne požiadal Čaputovú, aby riaditeľa SIS dočasne postavila mimo službu.

Kollár by chcel s odvolaním Pčolinského z funkcie počkať na ďalšie vyjadrenia. "Nechajme pánovi Pčolinskému možnosť sa obhájiť," povedal Kollár a spomenul aj prezumpciu neviny. "Doteraz som nemal dôvod mu nedôverovať a stále mu dôverujem. Pevne verím, že sa tieto veci vysvetlia," vyjadril sa. Ak sa však obvinenia voči šéfovi SIS potvrdia, navrhne Sme rodina nového riaditeľa.

Národná kriminálna agentúra zadržala vo štvrtok ráno riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Dôvodom majú byť podozrenia z korupcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok