Smrť Lučanského: Komisia finalizuje záverečnú správu

TA3 TASR
11.3.2021 13:17

Špeciálna komisia zriadená na prešetrenie okolností samovraždy bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského finalizuje záverečnú správu, potvrdil hovorca Ministerstva spravodlivosti SR Peter Bubla.

Smrť Lučanského: Komisia finalizuje záverečnú správu
TASR/ Pavol Zachar

"Komisia ukončila operatívnu časť svojej kontrolnej činnosti a aktuálne sa finalizuje záverečná správa, ktorá by mala byť v najbližšom čase predložená členom komisie na pripomienky pred jej záverečným schválením," spresnil hovorca.

Doplnil, že v zmysle štatútu komisia zašle hodnotiacu správu po jej prijatí šéfke rezortu spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí) a generálnemu prokurátorovi SR Marošovi Žilinkovi.

Záverečná správa na sociálnych sieťach

"Ministerka spravodlivosti zabezpečí zverejnenie záverečnej hodnotiacej správy komisie na webovom sídle ministerstva spravodlivosti a sociálnych sieťach ministerstva spravodlivosti," dodal s tým, že Kolíková bude zároveň informovať médiá o záveroch správy.

Či dostala komisia k dispozícii aj informácie z pitvy, Bubla nekomentoval. "Otázky tykajúce sa prístupu komisie k údajom zo zdravotnej dokumentácie budú zodpovedané v rámci záverečnej správy," podotkol.

Nezávislá kontrolná komisia, ktorá prešetruje okolnosti úmrtia Lučanského i jeho skoršie zranenie oka, má takmer 20 členov. Okrem politikov sú jej súčasťou tiež experti.

Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra 2020 v Ústave na výkon väzby v Prešove pokúsil o samovraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok