Kollár chce, aby prezidentka postavila šéfa SIS Pčolinského mimo službu

TA3 TASR
11.3.2021 10:48

Predseda Národnej rady SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár vo štvrtok ráno listom požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského dočasne postavila mimo službu. Šéfa tajnej služby zadržala ráno NAKA. Dôvodom majú byť podozrenia z korupcie.

Kollár chce, aby prezidentka postavila šéfa SIS Pčolinského mimo službu
TASR/Martin Baumann

"Prezidentka sa dôkladne oboznámi so situáciou a v najbližších hodinách rozhodne, či riaditeľa SIS dočasne postaví mimo službu," uvádza odbor komunikácie Kancelárie prezidenta SR. Kollár súčasne požiadal prezidentku o urýchlené zbavenie mlčanlivosti riaditeľa SIS, aby mohol vypovedať a vyjadriť sa k daným skutočnostiam, uviedla hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) informácie o zadržaní šéfa Slovenskej informačnej služby nekomentuje. Dodal, že vyšetrovatelia sú procesne nezávislí. „Ako som už v minulosti opakovane uviedol, nemám vopred žiadne informácie o plánovaných akciách Národnej kriminálnej agentúry," zdôraznil minister.

Národná kriminálna agentúra vo štvrtok ráno zadržala riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Dôvodom sú údajne podozrenia z korupcie. Zdroje portálu Aktuality.sk spresňujú, že malo ísť o úplatok od podnikateľa Zoroslava Kollára, ktorého mala SIS odpočúvať a rozpracovávať. 

Pčolinský je nominantom Sme rodina. Vo funkcii je od apríla 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok